TE PAS EN TE ONPAS

over eeuwig jong zijn,
rood voor Oranje en overspel

“Mens en dier volgen graag de sporen van anderen, maar soms moet men uit de pas lopen.”
De in deze bundel opgenomen stukjes verschenen eerder in Te voet, De Pers, NatuurNabij, en op diverse websites: Wuz.nl, IVN-Eemland.nl en Nederlands.nl

ISBN 978-90-809669-4-9

In het boek passeren allerlei dagelijkse taferelen de revue. Of het nu gaat om de verhoudingen van een overspelig koolmeesmannetje, wat resulteert in twaalf jongen en een papamees met twee mamamezen in een succesvolle driehoeksverhouding. Of om het kloeke besluit dat de auteur neemt wat betreft zijn vakantie. Hij kiest voor een stressloze vakantie in Nederland, met een goed boek van Tolstoj, lopend langs onze kust. Op deze wijze maakt hij een wereldreis en een tijdreis ineen; het boek Anna Karenina lezend reist hij namelijk naar het Rusland en de tsaren van weleer.
Het boek leest gemakkelijk weg. Op geheel onbevangen wijze, met oog voor opmerkelijke details, weet de schrijver vaak alledaagse dingen op een verrassende manier vast te leggen. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur.
Ook dit keer slaagt Knottnerus erin om alledaagse gebeurtenissen om hem heen met humor vast te leggen.
Arno de Bruin, De Edese Post
Bestel via e-mail

LICHTVOETIG DE WERELD DOOR

regelnevenleger en 99 andere columns
tweede druk

Verzamelde columns, eerder verschenen in ‘te Voet’, de wandelkrant van Nederland en IVN

ISBN 978-90-809669-2-5

Een bijzonder boek en een auteur die met open en ook scherpe blik waarneemt wat er om hem heen gebeurt. De columns lezen plezierig en gemakkelijk weg.
Edese Post
Bestel via e-mail