Wie is George?

Lezen en schrijven zitten in mijn bloed. Het één kan niet zonder het ander. Beide doe ik dan ook graag. Naast het leven van een actief leven. Lezen of schrijven saai? – forget it. Lezen is leven, en is zelfs superieur aan film kijken omdat het de inner world bloot legt. Dat vind ik ook de uitdaging die ik aanga in het schrijven van fictie – het openbaren van het gedachte, van het onbekende dat toch herkenbaar is. (Her)ontdekken als het ware.

Tot nog toe publiceerde ik 5 romans en 1 novelle. Het manuscript voor de 6e roman is nu in bewerking. Daarnaast schrijf ik non-fictie, columns, verhalen en gedichten.

Als piepjonge jongen maakte ik van mijn omzwervingen door de natuur dagboeknotities. Vooral het gedrag van vogels vond ik fascinerend. En hoe ze eruit zagen. Een veer zit vernuftig in elkaar maar is tegelijkertijd een wonder van schoonheid. Dat onze gevederde vrienden zingen is ook zoiets – hun gratis ochtendconcert in de lente kan wedijveren (in je verbeelding) met Mozart en Händel. Deze input gebruik ik nu in mijn boeken en reportages over de natuur.

Natuurlijk zijn mensen ook een rijke inspiratiebron. Wat ze gemeen hebben, maar vooral ook de verschillen. Tussen mannen en vrouwen, tussen karaktertypes en individuen. Over de vele lagen in de psyche van de Homo Sapiens raak je nooit uitgeschreven. Met geschreven observaties van mensen begon ik vroeg. Eind jaren zeventig stuurde ik een paar stukjes naar Simon Carmiggelt. Zijn handgeschreven antwoord was lovend en beschouwde ik als een enorme stimulans om door te gaan met schrijven.

Zowel klassieke als eigentijdse auteurs inspireren mij. Jane Austen en Leo Tolstoj zou ik heel graag spreken in het hiernamaals. In het nu zou ik graag Arnon Grunberg en Anna Enquist ontmoeten.

Bibliografie

Zie voor de werken deze website

Daarnaast o.a.:

  • Vaste column voor Wandelkrant Te Voet (Hobri Pers)
  • Gedicht ‘En de branding’ 1ste prijs Stichting Waddenzee (2008)
  • Kort verhaal ‘Aanslag’ publieksprijs Trouw Schrijf (2008)
  • ‘De wedstrijd’ kort verhaal
  • Hard gras nr.66, juni 2009
  • 15 bijdragen aan Lezerscolumn van Dagblad De Pers waarvan 3 onder pseudoniem.
  • Bijdragen aan bloemlezingen van verhalen en gedichten
  • Vele opiniebijdragen in regionale en landelijke media
  • Gesproken column Ede FM