Zwerfkat Ossie

Hoe voelt het om geen thuis te hebben? Om zonder herinnering aan ouders, broertjes en zusjes eenzaam in een vergeten hoekje van een kille garage te liggen? Ossie, een jonge zwerfkat, weet hoe dat is. Maar ze laat het er niet bij zitten. Ze trekt de wijde wereld in. Op zoek naar eten, en naar haar broertjes en zusjes. Ze ontmoet nare, rare en leuke wezens. Beleeft gekke en spannende avonturen. Ook mensen kruisen haar pad. Een oude mevrouw van wie haar eigen kat net overleden is. Een meisje dat gepest wordt op school. Gelukkig heeft zij zorgzame ouders, een zusje en een broertje. Ergens ver weg mist een jongen zijn moeder die gevlucht is. Hij woont alleen met zijn vader en verlangt hevig naar zijn moeder. Maar ook naar een poesje dat uit zijn leven verdween…

ISBN  9789462665477 Boek  € 16,95 ook verkrijgbaar als Luisterboek of  E-book

Bestel bij Bol.com
Bestel bij Schrijverspunt.nl

Het Stille Woord  –  Gedichten uit liefde

Gedichtenbundeltje door George Knottnerus, bronnen waar hij uit put zijn mensen, dieren en
natuur! Hij raakte zeer geïnspireerd door Emily Dickinson (1830-1886), Amerika’s grootste
negentiende-eeuwse dichteres. Zij schreef met souplesse, humor en veel mensenkennis, gedichten
en brieven over natuur, dieren, mensen, gevoelens en gedachten. Tijdens haar leven werden slechts
weinige gedichten van haar gepubliceerd. Dat is na haar dood rechtgezet, er verschenen alsnog vele
bundels met gedichten en ook brieven. George Knottnerus schreef ook enkele gedichten voor haar, die
staan ook in deze bundel! Sommige gedichten uit deze bundel zijn eerder gepubliceerd op
gedichten.nl en nederlands.nl.

‘Het stille woord’ (71 pagina’s, ISBN: 9789463989947) is gepubliceerd via Mijnbestseller.nl.
Prijs: €11,90.

Bestel bij Bol.com
Bestel bij Mijnbestseller.nl

ARMIN DE PAARDENJONGEN

Weer sloegen ze een hoek om van de eindeloze onderaardse krochten. Met een schok bleven ze staan. Vanuit een nis aan het eind van de gang viel licht op de vloer. Armin kreeg een vreemd voorgevoel dat bij elke stap sterker werd. Zijn hart bonsde in zijn keel. In stilte, waarin ze slechts hun voetstappen en elkaars hijgen konden horen, liepen ze naar het einde van de gang, naar de plek van het flakkerend gele licht. Een vlam brandde in een gevallen toorts. Wie had die toorts daar achtergelaten? In de deuropening bleef hij als verstijfd staan. Daar, in het midden van de kamer, lag een man plat op zijn rug met een arm op zijn borst. Armin, een jongen van onbekende afkomst, leeft in de Eifel rond het jaar 1000. Hij droomt ervan om ooit schildknaap te worden. Als hij met zijn vrienden Lotar en Gwende een bezoek brengt aan Aken belandt hij in een wonderlijk avontuur waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Samen met een jonge Indiaanse magiërsleerling reist hij een spion achterna die een geheim machtig wapen heeft gestolen. Om de wereld voor een ramp te behoeden binden zij de strijd aan met Rodolphus, de zwarte magiër, en met de wrede Vikingkoning Hoka. Halverwege haakt het verhaal in op auteurs eerdere boek Vikingzoon. Zullen Armin en Zona, de Vikingprinses, elkaar ontmoeten? Vikingzoon gaat over de ontdekking van Amerika door de Vikingen, 500 jaar voor Columbus. Armin de paardenjongen is het eerste deel van een vierluik.
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Schrijverspunt.nl

VERLOS ONS VAN HET BOZE

-PAMFLET-

‘VERLOS ONS VAN HET BOZE’

_Is onze samenleving wel veilig genoeg?_

Twee schoolmeisjes op weg naar huis of een afspraakje worden vermoord
door tieners. Een nog thuiswonende zoon steekt zijn ouders dood.
Een jonge vrouw maakt op klaarlichte dag een fietstocht door de bossen.
Ze wordt verkracht en omgebracht door een man die al eerder voor een
soortgelijk vergrijp is veroordeeld.
Een greep uit het schokkende nieuwsjaar 2017. Steeds meer vragen
betrokkenen, burgers en deskundigen zich af of ons land veilig genoeg
is. Of onze samenleving wel alert genoeg is.
Moeten wij met dit soort ‘incidenten’ leren leven of kan het beter?

George Knottnerus, schrijver en jurist, is van mening dat het beter kan.
Dat het beter móét.
Maar dan moeten we als samenleving meer aandacht geven aan veiligheid en
rechtsbescherming. En het strafrecht? Dat moet op de schop. In dit
pamflet, dat werd meegelezen door drie strafrechtdeskundigen,
legt hij uit waarom en hoe.

ISDN 9789492984364 | Prijs € 15,00 | Paperback 79 pagina’s |
Verkrijgbaar via gopher.nl en in elke Nederlandse boekhandel

Bestel bij Bruna.nl
Bestel bij Gopher.nl
10mei1940

10 MEI, DE DAG DAT DE MOFFEN KWAMEN

Het belooft een stralende dag te worden. Maar dan, in de prille ochtend…komen de moffen. Net als de rest van Nederland worden de hoofdpersonen van dit boek in de Achterhoek en Rotterdam overdonderd door het plotselinge geweld van Duitse bommenwerpers. De schrijver voert zijn lezers mee in de oorlogsstrijd en maakt ze deelgenoot van de beproevingen, de angst en de bombardementen.
Maar het leven gaat door, moet door. Mensen worden verliefd, trouwen, krijgen kinderen. Om te overleven is de een gedwongen om onder te duiken, de ander gaat in het verzet. Twee boezemvrienden raken verstrikt in dilemma’s van leven en dood. Een groot geheim brengt hun vriendschap in gevaar. Wie blijft er uiteindelijk over met schone handen?

Het verhaal handelt over mobilisatie en frontstrijd, verzet, onderduiken en verraad.
Een belangrijke rol speelt ook de strijd van Rotterdamse mariniers tegen de Duitsers aan de Maas en het grote bombardement op 14 mei alsmede het zogenaamde vergeten bombardement op Bospolder/Tussendijken op 31 maart 1943.

ISBN 9789051797213
Uitgeverij Gopher te Amsterdam

Een heel eigen kijk op de Duitse bezettingstijd.
NBD Biblion
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

DE LAATSTE PADDENSTOEL

Een prachtige stad ergens in Centraal-Europa in de jaren 1980. Gewone en bijzondere mensen leven er. Een man, een vrouw met 2 kinderen. Een generaal belast met een te zware NATO opdracht; op zijn basis, verschanst in de bergen, moet hij geheime wapens uittesten. Een gedreven journalist die de wapens uit de wereld wil bannen.

In Washington en Moskou worden plannen en tegenplannen gesmeed. Door machthebbers, presidenten en directeuren van geheime diensten. Politici, technici en wetenschappers worden voor het karretje van de macht gespannen. Maken zij een mooie loopbaan of worden zij misbruikt? Wat gebeurt bewust en wat gebeurt onbewust? Een atoomgeleerde in Rusland geeft alles wat hij heeft aan zijn land. Toch geeft hij meer om de liefde, zijn geliefde en zijn dochter. Waar kiest hij voor: loopbaan en land of liefde en gezin?

In deze roman komen alle lijnen bij elkaar: die van het kind en de volwassene, die van de machthebber en de burger, die van de koele berekening en de domme misrekening.
Het verhaal geeft een beeld van een toekomst van toen, maar die toekomst is nog steeds mogelijk, dus actueel.

ISBN 9789051796896
Uitgeverij Gopher te Amsterdam

Een spionagethriller over een uiterst actueel thema met een zinderend slot.
NBD Biblion
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

MISSIE BERLIJN

In het voetspoor van Marinus van der Lubbe.

Marinus van der Lubbe was de stichter van de Rijksdagbrand in 1933.
Op 10 Januari 2014 was het 80 jaar geleden dat hij in Leipzig werd onthoofd.
Wie was de alom verguisde Leidenaar? Wat dreef hem tot zijn daad en hoe ging hij te werk? De auteur liet zich bij het schrijven van deze roman inspireren door de historische feiten, in het bijzonder door de ontmoeting die Marinus in 1931 in het Franse Calais had met een Hongaarse vrouw. Hij noemt haar Zizi.
De jonge vrouw draagt een groot geheim met zich mee.

ISBN 9789051798500
Uitgeverij Gopher te Amsterdam

Een warmbloedig portret van een veelal verguisd mens.
Oorlogsboekenreviews
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

HET BOEKENWEEKGESCHENK

Janna Boudewijn, journaliste, is het zat. Haar schrijfloopbaan wil maar niet van de grond komen. Overal wordt ze afgewezen. Als freelancer krijgt ze op de redacties de rotklusjes. Geen eer aan te behalen. Dan doet zich een buitenkans voor bij magazine De BN’er. Door toeval mag ze de beroemde auteur Berry Goedeman interviewen. Deze heeft de eervolle opdracht gekregen het boekenweekgeschenk te schrijven. Hij worstelt echter met de deadline en zichzelf. Een klassiek geval van een writer’s block. Of Janna hem wil helpen als ghostwriter? Een bizar plot ontrolt zich.

De actrices en acteurs betreden het podium. Het doek gaat op. De lezer is uitgenodigd om een kijkje te nemen in de geheime wereld van glossy’s, schrijvers en uitgevers.

Het boekenweekgeschenk is geschreven door Kary Kepla. Haar identiteit wil ze geheim houden. Daarom verschijnt deze novelle onder pseudoniem.

ISBN: 9789461931740

Bestel bij Bol.com
Bestel bij Mijnbestseller.nl

OPEN BOEK

Roman over een ‘geheimloze’ relatie
OPEN BOEK

Openheid, daar gaat het om bij Leo en Sofie uit Den Haag. Ze vrijen het liefst bij licht en ze houden op hun laptop indringende dagboeken bij die ze van elkaar kunnen lezen. De zomer van 2010 belooft een mooie tijd te worden. Als voetbalfans verheugen ze zich op het wereldkampioenschap voetbal. Maar hun relatie wordt zwaar op de proef gesteld door een ontmoeting van Leo met Nina, een Marokkaanse schoonmaakster in het kinderopvangverblijf waar hij werkt. Het aantrekkelijke meisje blijkt door een loverboy te worden gechanteerd. Leo trekt zich haar lot aan en raakt verstrikt in een complexe situatie.

ISBN 9789051797862
Uitgeverij Gopher te Amsterdam

‘Met veel vaart verteld’
NBD Biblion
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

VIKINGZOON

Vikingzoon, op zoek naar Avondland
Roman over een historisch avontuur.

Vikingen op zoek naar Amerika én volwassenheid.

Prinses Zona is een jonge Vikingvrouw die droomt van avontuur. Ze wil ontsnappen aan het beklemmende leven in de burcht van haar vader, koning Harald. Stiekem glipt ze aan boord van een langschip. Het schip maakt deel uit van een vloot die op expeditie is naar een onbekend land achter de westelijke horizon. De aanwezigheid van Zona heeft grote invloed op het verloop van misschien wel de spannendste zeereis uit de geschiedenis.
De saga van de ontdekking van de Nieuwe Wereld door de Vikingen is het thema van dit verhaal. Deze roman is gebaseerd op de historische feiten die rond 1000 na Chr. leidden tot de ontdekking van Amerika, vijfhonderd jaar voordat Columbus dat deed.

ISBN 9789051797718
Uitgeverij Gopher te Amsterdam

Een wonderschoon, spannend verhaal.
Schrijverspunt
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

DOODSANGST

Dat hij zonder haar instemming, zelfs zonder overleg, hun vertrouwde huis heeft ingeruild voor een vroeg negentiende-eeuwse Drentse boerderij zal hij zijn vrouw toch eens moeten vertellen. Hoe zal zij reageren? De onbesuisde actie van Tjerk de Vries valt vlak na een gedwongen vertrek op zijn werk dat hem nog steeds niet lekker zit. Voordat hij zijn vrouw in vertrouwen durft te nemen moet hij echter in het ziekenhuis een klap incasseren. Kort daarop dient op een vol terras van een pannenkoekenrestaurant de volgende ramp zich aan. Door zijn bijbaan als postbezorger belandt hij in een emotionele achtbaan die leidt naar een voormalig nazikamp in Duitsland en de haven van Antwerpen. De eigenzinnige hoofdinspecteur Orlando Coruna probeert in zijn slipstream te blijven.

Het gaat van plotwending naar plotwending en hoe verrassend vaak ook, nergens wordt het ongeloofwaardig. Soms gruwelijk, soms ontroerend, en door alles heen is er plaats voor een lach.
PostNL
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Gopher.nl

VERSLAAFD AAN VOGELS

George Knottnerus is gek op vogels en er eigenlijk min of meer aan verslaafd. Hij observeert ze en communiceert met hen. Dag en nacht zorgt hij voor de vogels uit zijn tuin en omgeving. Hij geeft ze namen en maakt gedichten en verhalen over ze. Hij schreef eerder enkele vogelboeken met wetenswaardigheden over vogels en wandel- en fietsroutes, o.a. Veluwse Vogelroutes en Achterhoekse Vogelroutes. Vrijwel dagelijks ziet of hoort hij iets treffends over vogels en schrijft dat op. Hierbij presenteren wij u een bloemlezing van zijn gedichten, die uiteraard tot stand kwam samen met zijn vogels. Op de cover ziet u pimpelmeesjes uit zijn eigen tuin.

Gedichten over vogels, ontroerend en speels
Gedichten.nl
Bestel bij Bol.com
Bestel bij Mijnbestseller.nl