‘Vader,’ reageerde Tim, ‘kijk naar hoe ze is, niet van welke kerk zij lid is.’

‘Cockie is een geweldige meid, en ik snap waarom je hoteldebotel van haar bent. Daar gaat het niet om, ’t is maar dat je beseft dat in een kleine dorpsgemeenschap… Weet je Tim, als domineesgezin hebben we verplichtingen. Als hervormden en katholieken samen gaan – daar wordt over geroddeld…’

‘Vader, alstublieft, ik zit er niet mee. Donnie en Gerd pasten ook prima bij elkaar toch?’

‘Ja, maar ze zijn wel uit elkaar nu.’

‘Dat zal Cockie en mij niet overkomen.’

‘Je moet het zelf weten, maar ik heb je gewaarschuwd.’

‘Het is voor mij niet belangrijk wat de gemeente van ons denkt. Wat vindt u van ons? Heb ik uw zegen?’

‘Daar praten we later nog wel eens over, jongen.’

‘Ik ben 23, vader, dus…’

‘Nee, je hebt mijn toestemming niet nodig. Maar je vroeg mij om m’n zegen…’

 

 

foto@ Djoebs.nl